Vlees grillen en barbecueën
Grillen of barbecueën is een snel alternatief voor het bakken van een mals stuk vlees in de pan. Met deze manier van bereiden wordt er gebruikgemaakt van een intense stralingswarmte boven of onder het vlees. Grillen of barbecueën zorgt ervoor dat het vlees aan de buitenkant mooi gekorst is en de vleessappen binnenin bewaard blijven. […]
Praktische tips: lamssteak
Lamssteak is niet voor niets populair: het is gemakkelijk te bereiden, past bij bijna alles en de smaak is geweldig. Perfect gebakken lamssteak kan voor onvergetelijke smaakmomenten zorgen. Hieronder leggen we uit hoe je lamssteak moet klaarmaken, bewaren en geven we je enkele eenvoudige en lekkere recepten met lamssteak. Om meer te weten over de […]
Hoe maak je lamsgebraad klaar ?
Lamsgebraad met muntsaus, lamsjus, groenten en een glas rode wijn: wat wil je nog meer ? Het eerste kan voor sommigen wat ontmoedigend zijn omdat velen denken dat lamsgebraad moeilijk is om klaar te maken. Maar dat is helemaal niet zo ! Als je precies weet hoe, is het heel eenvoudig. Van de keuze van het stuk […]
Tips om vlees te bakken in de pan
Vlees bakken in de pan gaat snel en is perfect voor kleine, malse stukken. Het enige wat je nodig hebt is een pan en een kookplaat. Onze tips : Baktijden voor rundvlees:
Vlees stoven, sudderen en smoren: enkele tips
Ragouts en stoofschotels zijn traag gegaarde bereidingen die je op een laag vuur klaarmaakt, ofwel in de oven of in een grote kookpot op het vuur. Het vlees wordt gegaard op een lage temperatuur en er worden meestal groenten en vocht aan toegevoegd. Reken tussen 225 en 350 g groenten (gebruik wortelgroenten die je in […]
Vlees wokken of roerbakken
Wokken of roerbakken is een snelle manier om vlees te bereiden, omdat de dunne reepjes vlees in een paar minuten klaar zijn. Om vlees te wokken heb je enkel een klein beetje olie nodig (1 eetlepel). Gebruik plantaardige olie, die kan hogere temperaturen aan – hoger dan olijfolie. Neem een wokpan met een antiaanbaklaag of […]
Rundvlees grillen en barbecueën
Grillen of barbecueën is een snel alternatief voor het bakken van een mals stuk vlees in de pan. Met deze manier van bereiden wordt er gebruikgemaakt van een intense stralingswarmte boven of onder het vlees. Grillen of barbecueën zorgt ervoor dat het vlees aan de buitenkant mooi gekorst is en de vleessappen binnenin bewaard blijven. […]
Praktisch: alles over biefstuk
Biefstuk – beter bekend als steak – is een plat stuk rundvlees dat meestal tegen de draad van het vlees wordt gesneden. Deze klassieke ‘snit’ heeft een aantal redenen: het vlees is makkelijker om te bereiden, hanteren en bewaren. In het algemeen weegt een rauwe portie steak tussen 100 en 600 gram, afhankelijk van de […]
Hoe maak je de lekkerste rosbief klaar ? Enkele praktische tips
Een lunch of diner met rundergebraad is heel populair in Groot-Brittannië. Traditioneel worden er gebakken aardappelen, Yorkshire puddings, groenten en vleesjus bij geserveerd. Hieronder volgen enkele belangrijke punten waarop je moet letten om de lekkerste rosbief klaar te maken. Welk stuk rundvlees? Er bestaan diverse stukken rundvlees waarmee je rosbief kunt klaarmaken. Afhankelijk van wat […]
10 recepten met rundvlees, perfect voor de feestdagen !
Wil je een recept op basis van rundvlees klaarmaken voor Kerst en Nieuwjaar waarvan je gasten zullen versteld staan? In dit artikel stellen we 10 populaire recepten voor met rundvlees, perfect voor de feestdagen. Al onze recepten zijn op basis van Brits rundvlees, uitzonderlijk vlees waarover je hier meer informatie vindt. Vraag ernaar bij je […]
10 recepten met lamsvlees, perfect voor de feestdagen!
Ben je op zoek naar een heerlijk recept op basis van lamsvlees waarvan je gasten zullen versteld staan tijdens Kerst en Nieuwjaar? In dit artikel stellen we 10 populaire recepten voor met lamsvlees, perfect voor de feestdagen. Al onze recepten zijn op basis van Brits lamsvlees, uitzonderlijk vlees waarover je hier meer informatie vindt. In […]
4 misvattingen over rood vlees
Je denkt alles te weten over rood vlees? In dit artikel halen we 4 courante misvattingen aan over rood vlees, waaronder rund- en lamsvlees, en proberen we het onderscheid te maken tussen mythe en realiteit. Mythe 1 : rood vlees is slecht voor de gezondheid omdat het veel vet bevat Rood vlees kan perfect deel uitmaken […]
AHDB krijgt financiering van half miljoen pond voor onderzoek naar duurzaamheid van landbouwbedrijven
De landbouw speelt een grote rol op het vlak van duurzame ontwikkeling en decarbonisatie. Daarom gingen AHDB en BBRSC (Britse onderzoeksraad biotechnologische en biologische wetenschappen) een partnership aan en wordt er 500 000 £ geïnvesteerd in de Britse landbouw om de industrie aan te zetten richting meer duurzame praktijken, met als doel tegen 2040 volledig […]
Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium
Rund- en lamsvlees met Brits Kwaliteitslabel vinden we terug in de keukens van de grootste Belgische chefs, omwille van de kwaliteit en de smaak van het vlees dat gelinkt is aan een streng kwaliteitshandvest met respect voor dier en milieu. Wij vroegen aan 6 Belgische chefs, allemaal lid van de Mastercooks of Belgium en grote […]
Rood vlees, een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde
Ook al heeft rood vlees soms een slecht imago, toch is het zeer rijk aan essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van ons lichaam. Vlees is een belangrijke bron van natuurlijke eiwitten, maar is ook rijk aan B-vitamines (B1, B3, B6, en vooral B12) en mineralen zoals zink en ijzer. Vlees heeft […]
Onze tips voor het bakken en braden van rundvlees tot in de perfectie
Enkel de kwaliteit van het vlees is niet voldoende. Om het beste uit ons vlees met Brits Kwaliteitslabel te halen, is het ook belangrijk om het op een juiste manier te bereiden. Hieronder volgen enkele tips om rundvlees perfect te bereiden, in de pan of in de oven. Onze tips voor het bakken van rundvlees […]
Leer hoe je lamsvlees moet snijden (video)
Of je nu een slager bent of een vleesliefhebber die op zoek is naar het perfecte stuk vlees, wij bieden je voortaan de mogelijkheid om te leren hoe je verschillende stukken lamsvlees van “British Quality Standard” moet snijden. De meesterslager van de AHDB, Dick van Leeuwen, heeft vleessnijdemonstraties gemaakt die je op video kunt bekijken […]
Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.
Boeren zijn zeer bezorgd over de gezondheid en het welzijn van hun dieren, omdat ze in het hart van hun bedrijf staan. Het Verenigd Koninkrijk heeft altijd vooropgelopen in de wetgeving inzake dierenwelzijn en biedt enkele van de hoogste normen voor het welzijn van landbouwhuisdieren ter wereld, met een sterk en uitgebreid wettelijk kader ter […]
Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen
Zitten rood vlees en zuivelproducten echt vol met antibiotica en hormonen, zoals we vaak horen? In dit nieuw artikel zullen we het opnieuw hebben over het effect dat vlees en zuivelproducten kunnen hebben op onze gezondheid. Om te beginnen is het belangrijk te beseffen dat de situatie niet overal ter wereld hetzelfde is. Het Verenigd […]
Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid
Het is gebruikelijk om te denken dat plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten beter zijn voor onze gezondheid. Maar net zoals deze vervangingsmiddelen niet noodzakelijkerwijs onze ecologische voetafdruk verminderen, is dit opnieuw een veelvoorkomend misverstand. Nu alternatieven voor vlees en zuivelproducten steeds populairder worden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze u […]
Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid
Nadat we ons hebben gericht op de impact van vlees op het milieu, zullen we in dit nieuwe artikel een andere wijdverbreide misvatting analyseren dat vlees en zuivelproducten slecht zijn voor de gezondheid. Rood vlees en zuivelproducten worden erkend als een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding. Zo is rood vlees een van de rijkste […]
Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk
In onze vorige artikelen over mythen en misvattingen over Brits vlees hebben we de ecologische voetafdruk van de Britse veehouderij en de productie van broeikasgassen al geanalyseerd. In dit nieuwe artikel gaan we dieper in op een andere veel voorkomende misvatting, die verband houdt met de vorige twee, namelijk dat het vervangen van rood vlees […]
Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten
In ons vorige artikel hebben we uitgelegd waarom het vaak niet mogelijk is om oogsten te verbouwen op land dat door Britse koeien en schapen wordt gebruikt. Maar moeten deze runderen ook oogsten consumeren die ze dus eigenlijk aan de mens onttrekken? Dit is de vierde misvatting over vlees die we in dit artikel zullen […]
AFabrikant
Fabrikant
AB
Grossiste NL 01
Misvattingen over vlees #3: zouden gewassen kunnen worden geplant op land dat wordt gebruikt voor de Engelse veehouderij?
Na de kwestie van de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij zal in het derde stuk van deze serie de conventionele wijsheid worden onderzocht dat gewassen kunnen worden geplant op grond die voor de Engelse veehouderij wordt gebruikt. Het Britse klimaat is ideaal voor het kweken van het gras dat nodig is om de dieren […]
Misvattingen over vlees #2: de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij
Na het bespreken van de broeikasgasproductie van de Engelse veehouderij wordt in dit artikel dieper ingegaan op de milieuvoetafdruk van de Engelse veehouderij en de mythe dat de veehouderij slecht is voor het milieu. In tegenstelling tot deze mythe is in het Verenigd Koninkrijk aangetoond dat het vee rechtstreeks bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is […]
Misvattingen over vlees #1: Engelse veehouderij en broeikasgassen
Wij stellen voor om samen een aantal, vaak ongegronde, vooroordelen over de productie van vlees en melkproducten te analyseren. We beginnen met een wijdverbreide mythe: de productie van rood vlees en melkproducten zou de belangrijkste bron van broeikasgasemissies zijn. In realiteit zijn we daar in het Verenigd Koninkrijk nog ver van. In dit artikel, dat […]