Aardappelen met lam op Indiase wijze

INGREDIËNTEN

  • 400 g lamsgehakt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 2 el currypoeder
  • 1 kl gemalen gember
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 el fijngehakte korianderblaadjes + enkele blaadjes voor de afwerking
  • 100 g erwtjes uit blik
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 4 gewassen aardappelen, niet geschild

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats er ongeveer 30 minuten de aardappelen in. Prik er met een mes in om te checken of ze gaar zijn.
  2. Maak intussen de vulling : Vermeng het lamsgehakt met de knoflook, curry, gember, ui en fijngehakte koriander.
  3. In een hete pan met een beetje olie, bak er het lamsvlees 4 tot 5 minuten in aan. Doe er de erwtjes bij om ze op te warmen.
  4. Van zodra de aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven, snijd ze in 4 (niet volledig doorsnijden) en verdeel er de vulling over.
  5. Werk de gevulde aardappelen af met een lepel Griekse yoghurt en een paar verse korianderblaadjes.

Tips en kooktijden

Voorbereiding en baktijd : 45 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4