Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Aardappelen met lam op Indiase wijze
INGREDIËNTEN
400 g lamsgehakt
2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
2 el currypoeder
1 kl gemalen gember
1 ui, gepeld en fijngehakt
1 el fijngehakte korianderblaadjes + enkele blaadjes voor de afwerking
100 g erwtjes uit blik
1 potje Griekse yoghurt
4 gewassen aardappelen, niet geschild
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats er ongeveer 30 minuten de aardappelen in. Prik er met een mes in om te checken of ze gaar zijn.
Maak intussen de vulling : Vermeng het lamsgehakt met de knoflook, curry, gember, ui en fijngehakte koriander.
In een hete pan met een beetje olie, bak er het lamsvlees 4 tot 5 minuten in aan. Doe er de erwtjes bij om ze op te warmen.
Van zodra de aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven, snijd ze in 4 (niet volledig doorsnijden) en verdeel er de vulling over.
Werk de gevulde aardappelen af met een lepel Griekse yoghurt en een paar verse korianderblaadjes.
Lam
Tips en kooktijden
Voorbereiding en baktijd : 45 minuten
AANTAL PERSONEN:
4