Alfresco rosbief

INGREDIËNTEN

  • 1 mager stuk rosbief van 1 tot 1,5 kg
  • 3 grote takken verse rozemarijn
  • 300 ml roséwijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen knoflook, ongepeld en horizontaal in twee gesneden
  • 2 grote rode uien, gepeld en in kwartjes gesneden
  • Begeleiding: aardappelsalade en mini maiskolven

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C.
  • Leg de rosbief op een snijplank en maak met een scherp mes meerdere inkervingen in het vlees, maar let erop dat je het keukentouw of netje rondom het vlees niet stuk snijdt. Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout en steek takjes rozemarijn in de inkervingen.
  • Doe het vlees in een grote plastic zak voor levensmiddelen, voeg er de roséwijn aan toe, de laurierbladen, olijfolie en knoflook. Sluit de zak, leg hem op een groot bord en plaats minstens 6 uur of de hele nacht in de koelkast. Draai de zak regelmatig om zodat de marinade aan het vlees kan.
  • Haal de knoflook en laurierbladen uit de marinade (houd de marinade opzij) en leg de rosbief in een grote ovenschotel met antiaanbaklaag met daarin de uien. Leg de rosbief op de uien, giet de marinade over het vlees en plaats de schotel in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met het bakvocht. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie wanneer het vlees te snel bruin wordt.
  • Leg de rosbief op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.
  • Snijd de rosbief in plakken en serveer met de jus, de rode uien, een lekkere aardappelsalade en kleine maiskolven.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 1 uur en 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6