Alfresco rosbiefsalade

INGREDIËNTEN

  • 375 g koude rosbief (reeds kaargemaakt) en in plakjes gesneden
  • 225 g boerenbrood van de vorige dag, in grove blokjes gesneden
  • 450 g rijpe tomaten, grofgehakt
  • 2 koffielepels verse tijmblaadjes
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 knoflookteen, gepeld en geplet
  • 125 ml extra virgin olijfolie
  • 1 koffielepel mierikswortelsaus
  • Extra verse tijmblaadjes voor de afwerking
  • 25 g parmezaanschilfers

BEREIDING

  • Doe het brood met de tomaten, tijm, ui, knoflook, mierikswortel en plakjes rosbief in een grote kom, kruid met peper en zout en meng voorzichtig onder elkaar.
  • Dek de kom af en plaats 30 minuten op een koele plaats of in de koelkast waardoor alle smaken meer tot hun recht komen.
  • Meng de salade opnieuw voorzichtig onder elkaar, strooi er de extra blaadjes tijm over en de parmezaanschilfers.
  • Serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4