Bao Buns met Pulled Beef op Koreaanse wijze

Aantal personen

  Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde gist van 7 g
  • 300 ml warm water
  • 450 g bloem voor wit brood en een beetje om je werkblad mee te bestrooien
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

Stappen:

  • Vermeng de gist met het water in een klein kommetje.
  • Doe de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom en roer om. Voeg daar de opgeloste gist aan toe en vermeng met een houten lepel tot een homogeen deeg.
  • Leg dit deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed het ongeveer 10 minuten tot het elastisch wordt.
  • Leg het deeg in een kom die je lichtjes met olie hebt ingewreven. Dek af met plasticfolie en laat het deeg in een warme omgeving ongeveer 1 uur rijzen, of tot wanneer het deeg dubbel zo groot is.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en maak er een worst van. Snijd er vervolgens 10 gelijke stukken van, de grootte van een golfballetje.
  • Druk met een deegrol de balletjes deeg plat tot een ovaal, strijk ze in met olie en plooi ze dubbel over de steel van een houten lepel, waardoor je een gleuf krijgt.
  • Maak de gleuven wat groter door met de lepel te draaien.
  • Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat, dek af met plasticfolie en laat ze nog 15 minuten rusten in een warme omgeving.
  • Plaats een houten stoommandje, waarvan de bodem bedekt is met bakpapier, in een grote kookpot of wokpan met daarin een beetje water.
  • Stoom deze buns (niet allemaal tegelijk), telkens met een ruimte van 3 cm tussen elke bun, zo’n 8 tot 10 minuten tot wanneer ze gaar zijn en in volume zijn toegenomen.
  • Vul deze bao buns met pulled beef op Koreaanse wijze (bekijk ons recept op de website)  en werk af met fijngehakte lente-uitjes.

  Tips en kooktijden

Bao buns kunnen rauw ingevroren worden. Doe ze in een luchtdichte plastic doos en bewaar ze maximaal 3 maand in de diepvries. Om ze te serveren, ontdooi ze de nacht ervoor in de koelkast. Wikkel de ontdooide buns vervolgens in aluminiumfolie en bak ze 20 tot 25 minuten in een middelmatig warme oven.

Voorbereiding: 1 uur 25 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten