Biryani met rundvlees

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g dun gesneden biefstuk in reepjes
  • 2 koffielepels koolzaadolie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 3 eetlepels currypasta naar keuze
  • 300 g basmatirijst
  • 850 ml kippen- of runderbouillon
  • 200 g diepgevroren erwtjes
  • 1 groot handvol fijngehakte platte peterselie of verse koriander

Begeleiding: Indiase relish, raita en een slaatje.

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de olie in een grote stoofpot met deksel en bak er op een zacht vuur de fijngesnipperde uien 5 tot 10 minuten in aan tot wanneer ze zacht zijn en licht gekleurd.
  • Zet het vuur hoger en voeg de currypasta, reepjes rundvlees, rijst en bouillon toe, en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng dit even aan de kook, zet het vuur lager, plaats een deksel op de stoofpot en laat 15 tot 20 minuten sudderen.
  • Voeg er de laatste 2 minuten de erwtjes bij, roer voorzichtig om, dek opnieuw af en laat verder sudderen tot de rijst gaar is.
  • Haal van het vuur en werk af met verse kruiden. Serveer onmiddellijk met Indiase relish, raita en een kleine salade.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten