Blini’s met lam, gemarineerde pepers en kruidenrelish

Aantal personen

10

  Ingrediënten

  • 2 magere lamsbiefstukken
  • Versgemalen zwarte peper
  • ½ koffielepel knoflookzout of ander zout met kruiden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn
  • 2 eetlepels olie

Voor de relish met kruiden:

  • 4 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 koffielepel vers citroensap
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 mespunt zeezout
  • 6 rode en/of gele geroosterde en gemarineerde pepers (in bokaal) in dunne repen gesneden
  • Verse bieslook voor de afwerking

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de relish : doe alle ingrediënten in een kom, roer ze om, dek af en zet opzij.
  • Verwarm een bakpan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur. Leg de lamsbiefstukken op een snijplank, kruid ze met peper en het knoflookzout (of een ander zout) en strooi er de verse rozemarijn over. Strijk de steaks aan beide kanten in met olie. Bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant, leg ze op een schotel en houd warm.
  • Verwarm intussen de blini’s zoals aangeduid staat op de verpakking en bestrijk elke blini met een laagje kruidenrelish.
  • Snijd de lamsbiefstukken in dunne plakjes, verdeel ze over de blini’s en werk ze bovenaan af met enkele reepjes geroosterde pepers. Decoreer met wat verse bieslook.
  • Serveer onmiddellijk als aperitiefhapjes.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten