Blini’s met lam, gemarineerde pepers en kruidenrelish
INGREDIËNTEN
2 magere lamsbiefstukken
Versgemalen zwarte peper
½ koffielepel knoflookzout of ander zout met kruiden
1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn
2 eetlepels olie
Voor de relish met kruiden:
4 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
2 eetlepels fijngehakte verse munt
1 koffielepel vers citroensap
2 eetlepels extra virgin olijfolie
1 mespunt zeezout
6 rode en/of gele geroosterde en gemarineerde pepers (in bokaal) in dunne repen gesneden
Verse bieslook voor de afwerking
BEREIDING
Voor de relish : doe alle ingrediënten in een kom, roer ze om, dek af en zet opzij.
Verwarm een bakpan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur. Leg de lamsbiefstukken op een snijplank, kruid ze met peper en het knoflookzout (of een ander zout) en strooi er de verse rozemarijn over. Strijk de steaks aan beide kanten in met olie. Bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant, leg ze op een schotel en houd warm.
Verwarm intussen de blini’s zoals aangeduid staat op de verpakking en bestrijk elke blini met een laagje kruidenrelish.
Snijd de lamsbiefstukken in dunne plakjes, verdeel ze over de blini’s en werk ze bovenaan af met enkele reepjes geroosterde pepers. Decoreer met wat verse bieslook.