Bouillon met balletjes van lamsgehakt en groenten

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g mager lamsgehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 2 gepelde en geplette knoflooktenen
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1,2 liter warme groentebouillon
  • 200 ml witte wijn (droog of halfzoet) of appelsap
  • 4 takjes verse tijm
  • 200 g babywortelen, geschild en eventueel in twee gesneden
  • 200 g verse zilveruitjes of sjalotten, gepeld
  • 2 kleine preistengels, fijngesneden
  • 200 g doperwtjes
  • 100 g jonge bladspinazie of fijngehakte boerenkool
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie of kervel, voor de afwerking (eventueel)

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe het lamsgehakt in een grote kom met de verse kruiden en de knoflook. Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en maak er een 20-tal gehaktballetjes van.
  • Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de gehaktballetjes 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer ze overal mooi goudbruin zien.
  • Voeg de bouillon, wijn, tijm, wortelen en zilveruitjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 tot 20 minuten pruttelen. Schep af het toe het schuim van de bouillon, indien nodig.
  • Doe de prei erbij en laat nog 3 tot 4 minuten meekoken.
  • Doe de erwtjes erbij en laat eveneens nog 2 minuten meekoken, of tot wanneer alle groenten beetgaar zijn.
  • Haal van het vuur en voeg de jonge spinazie of boerenkool erbij. Breng verder op smaak en werk eventueel af met de verse kruiden. Serveer met grote stukken knapperig boerenbrood.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 25 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten