Brits lamszadel, ratatouille van romanesco, bloemkool, munt, tomaat, aardappelbolletjes met parmezaan

Jonathan De Geyseleer

Oltra

INGREDIËNTEN

Bereidingstijd: 2 h 30 min

  • 1 lamszadel
  • 4 trostomaten
  • 1/3 bloemkool
  • 1/3 romanesco
  • 2 aubergines
  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 bosje verse munt
  • 100 g parmezaan
  • 100 g maizena
  • Olijfolie
  • 50 g melkerijboter
  • Tijm
  • Peper en zout
  • Grof zeezout
  • Bruine vleesjus

BEREIDING

  • Ontvel de tomaten, snij ze in vier en haal het vruchtvlees eruit.
  • Leg ze op een bakplaat met olijfolie, knoflook, rozemarijn en kruid met peper en grof zout.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden en leg ze eveneens op een bakplaat.
  • Plaats zowel de aubergines als de tomaten in een voorverwarmde oven op 180 °
  • Haal de tomaten er na 10 min uit, de aubergines na ongeveer 30 min of tot wanneer ze mooi bruin zien.
  • Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar.
  • Maak er puree van met behulp van een roerzeef of aardappelstamper.
  • Voeg er de parmezaan, maizena, tijm, peper en zout aan toe.
  • Maak bolletjes van deze aardappelpuree en plaats onafgedekt in de koelkast.
  • Maak de bloemkool en romanesco schoon, snij in roosjes, blancheer 1 min en koel onmiddellijk af.
  • Maak het lamszadel schoon, maak inkervingen in het vlees en kruid met peper en zout.
  • Schroei het vlees op de velkant dicht, draai het lamszadel om, plaats het vuur lager en voeg er boter en tijm aan toe.
  • Leg het lamszadel op een ovenschotel en plaats 2 min in een voorverwarmde oven op 180 °
  • Dek het lamszadel af met aluminiumfolie en laat 15 min rusten.
  • Schraap het vruchtvlees van de aubergines eruit met een lepel en mix tot een gladde puree, doe er eventueel een scheutje olijfolie of water bij.
  • Snij de tomaten.
  • Bak de aardappelbolletjes 2 tot 3 min in frituurolie op 170 °
  • Smelt boter in een pannetje en verwarm de bloemkool, romaneso, tomaat en munt, kruid met peper en zout.
  • Versnijd het vlees en werk af met grof zeezout.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies