Britse lamsfilets in een korstje gevuld met noten en verse kruiden

Pierre Burtonboy – Chef aan huis

Pierre Burtonboy

Chef aan huis

+32 494 52 21 95

www.burtonboypierre.com

 

INGREDIËNTEN

  • 2 Britse lamsfilets van elk 150 g
  • 100 g notenmix
  • 3 vellen brickdeeg
  • Enkele blaadjes verse peterselie, munt en koriander
  • 1 dl lamsfond
  • 1 mespunt komijn
  • 2 worteltjes met loof
  • 2 baby bietjes
  • 2 baby knolrapen
  • 2 bladeren van spitskool
  • Peper en zout

BEREIDING

  • Snijd de lamsfilets ‘en portefeuille’ en kruid ze.
  • Hak de noten fijn en doe ze bij de fijngesneden verse kruiden.
  • Verdeel de notenmix met verse kruiden over de lamsfilets en vouw ze dicht.
  • Snijd de vellen brickdeeg in twee.
  • Leg drie halve brickvellen op elkaar en wikkel er de lamsfilets in.
  • Kook de groenten apart in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water.
  • Verwarm de lamsfond, voeg er de komijn aan toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Bak de lamsfilets aan in een pan met een beetje olijfolie, leg ze op een ovengrill en plaats ze 5 minuten in een oven van 180 °C.
  • Snijd de lamsfilets schuin doormidden en leg ze in het midden op voorverwarmde borden.
  • Werk af met een streepje saus rondom, de beetgare groenten en wat verse kruiden.
  • Smakelijk!

AANTAL PERSONEN: 

2

Advies

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 15 minuten