1 ontbeende lamsschouder in blokjes van 2,5 cm gesneden
Olijfolie
1 eetlepel madrascurry
1 eetlepel komijn
4 tot 5 kardemomzaden
250 g petits-gris de Namur, reeds gekookte of ingemaakte segrijnslakjes in bokaal
2 dl sap van de petits-gris (dat je hebt bijgehouden)
1/2 liter witte wijn
3/4 liter bouillon
180 g boter
2 eetlepels bloem
Voor de groentemix:
3 stengels witte selderij
2 uien
1 dl olijfolie
1 ananastomaat
1 rode cœur de bœuf-tomaat
1 gele cœur de bœuf-tomaat
1 cornue d’Anjou-tomaat
BEREIDING
Meng de blokjes vlees met de olijfolie en de specerijen, kruid met peper en zout.
Het is belangrijk om het vlees te kruiden in een reeds warme kookpot, waardoor er vleesjus vrijkomt. Bak de in olijfolie gewentelde blokjes lamsvlees 2 tot 3 keer rondom rond goed aan, al naargelang de grootte van je gietijzeren kookpot.
Strooi vervolgens 2 eetlepels bloem op het lamsvlees, roer om en blus met de bouillon, witte wijn en het sap van de petits-gris.
Plaats een deksel op de kookpot en laat het lamsvlees 45 minuten sudderen, roer regelmatig alles om.
Bereid intussen de groenten.
Stoof eerst de uien lichtjes aan, voeg nadien de selderij en tomaten toe. Laat stoven tot de tomaten gaar zijn, maar niet volledig gesmolten en in stukjes.
Eens klaar, voeg deze groentemix bij de stoofschotel met lamsvlees.
Leg 2 tot 3 stukken lamsvlees te midden op het bord en voeg daar 4 tot 5 petits-gris de Namur aan toe. Lepel er een beetje saus over en 2 eetlepels van de groentemix. Werk af met een draai van de pepermolen.