Britse lamsschouder met petits-gris de Namur

Restaurant: Les Brigittines, Brussel

6 mei 2021

Aantal personen

4

Recept van

Dirk Myny


Restaurant

Les Brigittines

Place de la Chapelle 5

1000 Bruxelles

Tel. : +32 (0)2 512 68 91

www.lesbrigittines.com


  Video

  Ingrediënten

  • 1 ontbeende lamsschouder in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel madrascurry
  • 1 eetlepel komijn
  • 4 tot 5 kardemomzaden
  • 250 g petits-gris de Namur, reeds gekookte of ingemaakte segrijnslakjes in bokaal
  • 2 dl sap van de petits-gris (dat je hebt bijgehouden)
  • 1/2 liter witte wijn
  • 3/4 liter bouillon
  • 180 g boter
  • 2 eetlepels bloem

Voor de groentemix:

  • 3 stengels witte selderij
  • 2 uien
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ananastomaat
  • 1 rode cœur de bœuf-tomaat
  • 1 gele cœur de bœuf-tomaat
  • 1 cornue d'Anjou-tomaat

  Bereiding

  • Meng de blokjes vlees met de olijfolie en de specerijen, kruid met peper en zout.
  • Het is belangrijk om het vlees te kruiden in een reeds warme kookpot, waardoor er vleesjus vrijkomt. Bak de in olijfolie gewentelde blokjes lamsvlees 2 tot 3 keer rondom rond goed aan, al naargelang de grootte van je gietijzeren kookpot.
  • Strooi vervolgens 2 eetlepels bloem op het lamsvlees, roer om en blus met de bouillon, witte wijn en het sap van de petits-gris.
  • Plaats een deksel op de kookpot en laat het lamsvlees 45 minuten sudderen, roer regelmatig alles om.
  • Bereid intussen de groenten.
  • Stoof eerst de uien lichtjes aan, voeg nadien de selderij en tomaten toe. Laat stoven tot de tomaten gaar zijn, maar niet volledig gesmolten en in stukjes.
  • Eens klaar, voeg deze groentemix bij de stoofschotel met lamsvlees.

 

 


  Advies

Bordpresentatie:

Leg 2 tot 3 stukken lamsvlees te midden op het bord en voeg daar 4 tot 5 petits-gris de Namur aan toe. Lepel er een beetje saus over en 2 eetlepels van de groentemix. Werk af met een draai van de pepermolen.

 

  In uw glas