Broodje steak met een pittige saus

INGREDIËNTEN

  • 4 dunne steaks
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • 2 eetlepels koolzaadolie

Voor de gekaramelliseerde uien en champignons:

  • 1 fijngesneden middelgrote ui
  • 200 g champignons in schijfjes
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 eetlepels goede balsamicoazijn

Voor de pittige saus:

  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels light mayonaise
  • 4 kleine broodjes, focaccia of ciabatta, opgewarmd
  • Versgemalen zwarte peper en zout

Garnituur: blaadjes sla, schijfjes tomaat en komkommer.

Begeleiding: klassieke frieten of wedges.

BEREIDING

  • Haal de steaks minstens 20 minuten op voorhand uit de koelkast.
  • Strijk de steaks aan beide kanten in met wat olie en de mosterd. Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en houd opzij.
  • Verwarm de rest van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op een zacht vuur en bak er de champignons en ui 4 tot 5 minuten in aan tot wanneer ze zacht zijn.
  • Doe de suiker en balsamicoazijn erbij en bak opnieuw 5 minuten, tot wanneer de groenten licht gekaramelliseerd zijn.
  • Haal van het vuur en doe deze bereiding in een kom.
  • Voor de pikante saus: doe alle ingrediënten in een kommetje, roer om en houd opzij.
  • Bak in dezelfde pan de steaks 2 tot 3 minuten aan elke kant (voor medium gebakken). Snijd de steaks diagonaal in twee.
  • Snijd de broodjes of ciabatta open en smeer er de pikante saus op. Leg blaadjes sla op de bodem, enkele schijfjes tomaat en komkommer. Leg daarop de in twee gesneden steaks, de gekaramelliseerde groenten en werk af met de saus. Sluit af met de andere helft van het broodje, druk even aan, snijd het in twee (indien gewenst) en serveer met frieten en wat extra pikante saus.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Als je de saus nóg pikanter wilt, doe er dan een beetje gedroogde stukjes chilipeper bij.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4