Broodje steak

INGREDIËNTEN

  • 2 magere rumpsteaks, entrecote of rib-eye
  • 50 g erwtenscheuten of rucolablaadjes
  • ½ kleine citroen, het sap ervan
  • 4 dikke sneden witbrood of ciabatta
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 4 eetlepels chutney van ui of augurk
  • 50 g kwaliteitsvolle geraspte harde kaas, cheddar bijvoorbeeld

BEREIDING

  • Doe de erwenscheuten of rucolabladeren in een grote kom, kruid met peper en zout en giet er het citroensap bij. Dek af met plasticfolie en houd opzij.
  • Plaats een grillpan op een hoog vuur. Strijk beide kanten van het brood in met de helft van de olie en grill de sneden brood 1 minuut aan elke kant.
  • Leg de sneden brood op een groot bord, smeer er de chutney op en bestrooi met de kaas. Zet intussen het vuur van de grillpan lager.
  • Kruid de steaks, strijk ze aan beide kanten in met de rest van de olie en grill ze in de pan. Leg ze vervolgens op een warm bord en laat het vlees enkele minuten rusten.
  • Snij de steaks diagonaal in reepjes, leg ze op het brood en werk af met de erwtenscheuten of rucolabladeren.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 8 minuten

Voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken steak (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken steak (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4