Bruschetta met rundvlees, artisjok en feta

INGREDIËNTEN

  • 4 magere minute steaks van 115 g
  • 1 bokaal artisjokken op olie van 280 g, uitgelekt (houd de olie opzij en snijd de artisjokken in twee)
  • 200-275 g focaccia
  • 4 eetlepels kant-en-klare pesto
  • 75 g verkruimelde feta of geraspte mozzarella

BEREIDING

  • Leg de steaks op een snijplank, kruid ze met peper en zout en strijk ze in met 2 koffielepels olie van de artisjokken. Verwarm intussen de ovengrill.
  • Snijd de focaccia in twee en snijd elke helft vervolgens door zoals voor een broodje. Leg de stukken focaccia 2 tot 3 minuten onder de grill, met de opengesneden kant naar boven tot wanneer het brood licht geroosterd is.
  • Verwarm een pan en bak er de minute steaks 1 tot 2 minuten aan elke kant in aan.
  • Leg de stukken focaccia op een bord en smeer ze in met de helft van de pesto. Strooi daar de feta of mozzarella over.
  • Snijd de steaks in twee en leg ze op de kaas. Werk af met de halve artisjokken en eindig met een lepeltje pesto.
  • Serveer onmiddelijk met een eenvoudig slaatje.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4