1 bokaal artisjokken op olie van 280 g, uitgelekt (houd de olie opzij en snijd de artisjokken in twee)
200-275 g focaccia
4 eetlepels kant-en-klare pesto
75 g verkruimelde feta of geraspte mozzarella
BEREIDING
Leg de steaks op een snijplank, kruid ze met peper en zout en strijk ze in met 2 koffielepels olie van de artisjokken. Verwarm intussen de ovengrill.
Snijd de focaccia in twee en snijd elke helft vervolgens door zoals voor een broodje. Leg de stukken focaccia 2 tot 3 minuten onder de grill, met de opengesneden kant naar boven tot wanneer het brood licht geroosterd is.
Verwarm een pan en bak er de minute steaks 1 tot 2 minuten aan elke kant in aan.
Leg de stukken focaccia op een bord en smeer ze in met de helft van de pesto. Strooi daar de feta of mozzarella over.
Snijd de steaks in twee en leg ze op de kaas. Werk af met de halve artisjokken en eindig met een lepeltje pesto.