Ceasar salad met rundvlees

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere entrecote of rumpsteak
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • 45 ml/3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote Romeinse sla, de bladeren ervan grofgehakt
  • 75 g kant-en-klare broodcroutons
  • 2 koffielepels Dijonmosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels versgemalen parmezaan
  • 1 koffielepel ansjovissaus
  • Extra parmezaanschilfers

BEREIDING

  • Doe de bieslook, olijfolie, peper en zout in een kommetje en vermeng. Strijk de steaks er aan beide kanten mee in en houd ze 5 minuten opzij.
  • Bak de steaks onder een medium warme grill of op de barbecue. Leg de steaks op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Snijd de steaks vervolgens diagonaal in reepjes en doe ze in een grote slakom.
  • Doe er de slabladeren bij en de croutons.
  • Maak de vinaigrette: doe alle ingrediënten in een bokaal, schroef er het deksel op en schud goed door elkaar.
  • Giet een straaltje van de vinaigrette over de salade, werk af met extra schilfers parmezaan en serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken steak (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor doorbakken steak (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

Dit recept kun je ook maken met restjes rosbief.

AANTAL PERSONEN: 

4