Crispy lam op Koreaanse wijze

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 675 g lamsgehakt
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt of geplet, of 2 eetlepels knoflookpuree
  • 3 eetlepels Koreaanse chilipasta (Gochujang) of chilipasta naar keuze
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of balsamicoazijn
  • 300 g gekookte rijst of udonnoedels
  • 300 g groenten in reepjes gesneden (kleine courgettes en wortelen)
  • Sap van 1 citroen of limoen
  • 2 tot 3 fijngehakte lente-uitjes
  • Zoete chilisaus om erbij te serveren

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • In een grote kom, vermeng het lamsgehakt met de knoflook, chilipasta, sojasaus, rijstwijn of balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Plaats een grote en ondiepe pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur en bak er het lamsgehakt 15 minuten in aan. Roer het gehakt regelmatig om tot wanneer het crispy gebakken is.
  • Doe intussen de noedels in een grote kom met kokend water en zet 2 tot 3 minuten opzij tot wanneer de noedels warm zijn. Laat ze uitlekken en doe ze opnieuw in de kom.
  • Doe de in reepjes gesneden groenten en de noedels bij het lamsgehakt, breng verder op smaak, indien nodig, voeg er het citroen- of limoensap bij en roer alles voorzichtig om.
  • Werk af met de fijngehakte lente-uitjes en serveer met een toefje chilisaus.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten