Dunne steaks met gekaramelliseerde ui en salade van kikkererwten en waterkers

INGREDIËNTEN

  • 4 dunne steaks van lam of rund
  • 4 koffielepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 2 uien, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 2 blikken van 400 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 zakje van 80 g verse waterkers
  • 2 eetlepels grofgehakte verse blaadjes rozemarijn
  • 2 eetlepels kant-en-klare relish van gekaramelliseerde ui
  • Extra blaadjes verse rozemarijn voor de afwerking
  • Knapperig brood om erbij te serveren

BEREIDING

  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en doe er de komijn bij. Voeg de uiringen eraan toe en stoof 4 tot 5 minuten aan, roer regelmatig om tot ze gekaramelliseerd zijn.
  • Doe de kikkererwten erbij en laat 1 tot 2 minuten mee opwarmen. Haal van het vuur, doe de waterkers erbij en zet opzij.
  • Verwarm een propere pan met antiaanbaklaag. Bestrijk intussen de steaks met olie, kruid ze met peper en zout en strooi er de rozemarijn over. Bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant (voor medium gebakken). Als je de steaks minder rosé wilt, bak ze dan nog 1 tot 2 minuten extra.
  • Lepel op elke steak een toefje relish van gekaramelliseerde ui en serveer met de salade van kikkererwten en een stuk knapperig brood.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4