Dunne steaks met gekaramelliseerde ui en salade van kikkererwten en waterkers
INGREDIËNTEN
4 dunne steaks van lam of rund
4 koffielepels koolzaad- of olijfolie
1 koffielepel gemalen komijn
2 uien, gepeld en in fijne ringen gesneden
2 blikken van 400 g kikkererwten, uitgelekt
1 zakje van 80 g verse waterkers
2 eetlepels grofgehakte verse blaadjes rozemarijn
2 eetlepels kant-en-klare relish van gekaramelliseerde ui
Extra blaadjes verse rozemarijn voor de afwerking
Knapperig brood om erbij te serveren
BEREIDING
Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en doe er de komijn bij. Voeg de uiringen eraan toe en stoof 4 tot 5 minuten aan, roer regelmatig om tot ze gekaramelliseerd zijn.
Doe de kikkererwten erbij en laat 1 tot 2 minuten mee opwarmen. Haal van het vuur, doe de waterkers erbij en zet opzij.
Verwarm een propere pan met antiaanbaklaag. Bestrijk intussen de steaks met olie, kruid ze met peper en zout en strooi er de rozemarijn over. Bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant (voor medium gebakken). Als je de steaks minder rosé wilt, bak ze dan nog 1 tot 2 minuten extra.
Lepel op elke steak een toefje relish van gekaramelliseerde ui en serveer met de salade van kikkererwten en een stuk knapperig brood.