Eenvoudige lamskeema

INGREDIËNTEN

  • 2 koffielepels zonnebloemolie of plantaardige olie naar keuze
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt of geplet
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of 1 koffielepel fijngehakte gember
  • 1 tot 2 groene pepers, zonder zaadjes en fijngehakt of 1 koffielepel pikante chilisaus
  • 3 eetlepels currypasta naar keuze
  • 500 g lamsgehakt
  • 3 middelgrote tomaten, in stukken
  • 1 tot 2 koffielepels witte suiker
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 g erwten
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander voor de afwerking

BEREIDING

Keema is een bereiding op basis van gehakt, een recept dat oorspronkelijk uit India en omringende landen afkomstig is. Lamskeema kan worden geserveerd met rijst, naanbrood of aardappelen.

  • Verhit de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Stoof de ui en de knoflook er gedurende 10 minuten in aan op een laag vuur.
  • Voeg de gember, verse pepers of chilisaus en currypasta erbij. Bak alles 1 tot 2 minuten aan op een matig vuur en roer af en toe.
  • Voeg het lamsvlees erbij en bak 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, suiker en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat 20 tot 25 minuten sudderen. Roer af en toe en voeg een beetje water toe, indien nodig.
  • Voeg de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Werk af met verse koriander en serveer met brood, naanbrood, basmatirijst of aardappelen.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4