Entrecote met chutney van ui en rabarber

INGREDIËNTEN

  • 4 entrecotes, ribeye of rumpsteak
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 15 ml Engelse mosterdpoeder
  • 200 g gekaramelliseerde uien
  • 30 ml groentebouillon
  • 2 stengels verse rabarber, grof gehakt
  • 1 takje verse tijm, grof gehakt
  • 15 ml zonnebloemolie
  • Begeleiding: aardappelpuree met bieslook en seizoensgroenten

BEREIDING

  1. Leg de entrecotes op een snijplank. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze aan beide kanten met de Engelse mosterdpoeder.
  2. Doe intussen de gekaramelliseerde uien in een grote kookpot en voeg er de warme groentebouillon, stukken rabarber en tijm aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen tot wanneer de rabarber gaar is.
  3. Doe olie in een pan met antiaanbaklaag of in een gewone pan en bak het vlees naar wens.
  4. Serveer de entrecotes met de chutney, aardappelpuree met bieslook en seizoensgroenten.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 12 minuten

Baktijden voor een entrecote van 2 cm dik :

  • Voor ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Voor ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

AANTAL PERSONEN: 

4