Entrecote met pittige mayonaise

INGREDIËNTEN

  • 2 magere entrecotes met been
  • 10 ml of 2 eetlepels Engelse mosterd of Dijonmosterd
  • 2 koffielepels koolzaad- of olijfolie

Voor de pittige mayonaise:

  • 5 eetlepels halfvolle of light mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt of peterselie
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaadjes en fijngehakt

BEREIDING

  • Voor de pittige mayonaise: vermeng alle ingrediënten in een kommetje, dek af en plaats in de koelkast tot wanneer je de mayonaise nodig hebt.
  • Verwarm een bakpan op een middelmatig vuur of een barbecue van dezelfde intensiteit.
  • Doe de mosterd en de olie in een kommetje en vermeng. Kruid de entrecotes en strijk ze aan beide kanten in met de mosterdolie.
  • Bak de entrecotes al naargelang jouw voorkeur. Haal de entrecotes uit de bakpan of van de barbecue en leg ze op een bord.
  • Serveer de entrecotes met de pittige mayonaise, gebakken ui en aardappelen.

Tips en kooktijden

Leg de gebakken entrecotes op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten vooraleer je ze serveert.

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 10 minuten

Voor een entrecote van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken vlees (saignant) : 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken vlees (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken vlees (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

2