Fajita’s met reepjes rundvlees, paprika en salsa van mais

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g dunne steak in fijne reepjes gesneden
  • ½ paprika van elke kleur (geel, groen, rood), zonder de zaden en zaadlijsten, in fijne reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, in ringen gesneden
  • 2 fijngehakte knoflooktenen of 1 koffielepel knoflookpasta
  • 2 eetlepels fajitakruiden (verkrijgbaar in de meeste supermarkten en speciaalzaken)
  • Het sap van 1 limoen
  • 2 koffielepels koolzaadolie

Voor de salsa van mais en tomaat :

  • 1 blik mais van 165 g, uitgelekt
  • 2 middelgrote tomaten, grofgehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder de zaden, in blokjes gesneden (eventueel)
  • 2 lente-uien, fijngesnipperd
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel koolzaadolie (eventueel)
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie

Voor de afwerking :

  • 4 grote tortilla’s, mais of natuur
  • Verse korianderblaadjes voor de afwerking
  • Zure room om erbij te serveren
  • Geraspte kaas om erbij te serveren

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de reepjes rundvlees in een ondiepe kom, samen met de paprika’s, ui, knoflook, fajitakruiden, de helft van het limoensap en de olie.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de rundvleesmengeling 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer het rundvlees en de groenten gekaramelliseerd zijn.
  • Verwarm intussen de tortilla’s in een voorverwarmde oven.
  • Voor de salsa: vermeng alle ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
  • Om de fajita’s te maken: strijk op de bodem van elke tortilla een beetje salsa en leg er vervolgens de mix van rundvlees met groenten op. Werk af met enkele blaadjes verse koriander.
  • Serveer de fajita’s met de salsa van mais en tomaat, zure room, verse avocado en een groene salade.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten