Fajitas met steak

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450 g magere steak

Voor de marinade:

  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 4 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 eetlepel chilipoeder of gedroogde chilivlokken
  • 2 koffielepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 3 grote paprika’s (rood, geel en groen), zonder de zaden en zaadlijsten, in reepjes gesneden
  • 1 grote rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 6-8 tortilla’s van mais of bloem

Voor de afwerking:

  • Guacamole, zure room, verse korianderblaadjes en icebergsla.

Voor de pico de gallo (of salsa van tomaat):

  • 225 g rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaden en zaadlijsten, fijngehakt
  • 4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • Sap van ½ limoen
  • Zout

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de marinade: doe alle ingrediënten (behalve de paprika’s, ui en tortilla’s) in een kommetje en roer goed om.
  • Doe de helft van de marinade in een plastic zak voor levensmiddelen, doe het vlees erbij en laat minstens 2 uur, of liever de hele nacht, marineren in de koelkast.
  • Doe de rest van de marinade in een andere plastic zak voor levensmiddelen en voeg er de groenten bij. Sluit de zak en bewaar hem in de koelkast tot wanneer je de groenten nodig hebt.
  • Voor de pico de gallo: doe alle ingrediënten in een kom, roer goed om, dek af en houd opzij.
  • Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag en bak er de steak aan elke kant 4 tot 5 minuten in aan (voor medium gebakken). Leg het vlees op een schotel, dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten.
  • Verwarm intussen de tortilla’s.
  • Haal de groenten uit de marinade en bak ze, niet allemaal tegelijk, 5 tot 6 minuten in de grillpan tot wanneer ze licht geroosterd zijn. Doe deze groenten vervolgens in een grote kom of schotel en giet er een beetje bakvocht over.
  • Snijd de steak in dunne repen, dwars op de vezel zodat het vlees mals is, en serveer met de paprika’s, tortilla’s, pico de gallo, guacamole, zure room, icebergsla en verse koriander.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 15 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten