Frittata met rundergehakt en zoete aardappel

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 225 g zoete aardappelen, geschild en in schijfjes, afgespoeld en afgedroogd
  • 2 preistengels, fijngesneden
  • 1 kleine gele paprika, in dobbelsteentjes
  • 1 tot 2 koffielepels cayennepeper
  • 2 eetlepels verse bieslook of kervel, fijngesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt

BEREIDING

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur en bak er de aardappelschijfjes in.
  • Verminder het vuur en bak nog 5 minuten extra tot alle aardappelen gaar zijn (draai ze regelmatig om).
  • Haal de aardappelschijfjes uit de pan en laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier. Verwijder de resterende olie uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan het rundergehakt, samen met de prei en gele paprika 5 tot 7 minuten, tot wanneer het gehakt mooi bruin ziet. Voeg de cayennepeper toe, breng op smaak met peper en zout en doe er ook de verse bieslook of kervel bij. Roer alles om en bak nog 5 minuten extra.
  • Giet er voorzichtig de losgeklopte eieren over en dek af met de gebakken aardappelschijfjes. Verminder het vuur en bak nog 5 minuten extra (tot wanneer het ei licht gebakken is).
  • Plaats de pan in een voorverwarmde oven onder de grill (check of de handvaten vuurvast zijn) en bak tot het ei in het midden gebakken is en de aardappelschijfjes lichtbruin kleuren.
  • Snijd deze frittata in 6 gelijke stukken en serveer met een salade van tomaten en ui.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

De zoete aardappelen kan je eventueel vervangen door gewone aardappelen.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6