Gebraad van lamsschouder met gegrilde groenten

INGREDIËNTEN

  • 800 g lamsschouder, ontbeend en opgebonden
  • Enkele lamsbeenderen (vraag dit aan je slager)
  • 1 klont boter
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 1 gele peper
  • 8 groene asperges
  • 1 handvol fijne prinsessenbonen
  • Olijfolie
  • 150 g quinoa
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het lamsschoudergebaad aan alle zijden met peper en bak in een pan met boter.
  2. Leg het vlees in een braadslee en voeg er enkele lamsbeenderen aan toe, waardoor de saus meer smaak krijgt.
  3. Plaats de lamsschouder 40 minuten in een voorverwarmde oven van 240 °C en overgiet het vlees regelmatig met het bakvocht.
  4. Kook de geschilde asperges 5 minuten in gezouten kokend water en koel onmiddellijk af met ijswater.
  5. Kook de prinsessenbonen 6 minuten in gezouten kokend water en koel onmiddellijk af met ijswater.
  6. Snijd de courgette in schijfjes van 1 centimeter dik.
  7. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd in grove stukken.
  8. Breng een kookpot met water en zout aan de kook.
  9. Haal het lamsvlees uit de oven, leg op een schotel, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.
  10. Doe de quinoa in de kookpot en laat 15 minuten koken op een middelmatig vuur.
  11. Verwarm de grillplaat.
  12. Strijk alle groenten met behulp van een penseel in met olijfolie.
  13. Grill de groenten : start met de courgette en pepers, en voeg er nadien de asperges en prinsessenbonen bij.
  14. Giet een beetje water in de braadslee van het lamsvlees, roer om, laat koken en even indikken. Breng deze saus op smaak met peper en zout.

Tips en kooktijden

Snijd het lamsgebraad in dikke plakken.
Leg het vlees op de borden en strooi er een beetje grof zeezout over.
Laat de quinoa uitlekken en verdeel over de borden.
Leg de groenten aan de kant van de quinoa en strooi er een beetje grof zeezout over.
Werk de borden af met enkele druppels saus (de hoeveelheid van 1 eetlepel) en dien op.

AANTAL PERSONEN: