Gegrilde plakken lamsbout met een kruidig korstje

INGREDIËNTEN

  • 2 dikke plakken lamsbout
  • 4 tomaten
  • 1 el mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakt knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.
  2. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de plakken lamsbout er aan elke zijde 3 minuten in aan.
  3. Leg ze in een ovenschotel met een beetje olie, bedek de plakken lamsvlees met een dunne laag mosterd en strooi er paneermeel over.
  4. Snijd de tomaten in twee, leg ze rond het vlees en bestrooi met peterselie en fijngehakte knoflook.
  5. Kruid met peper en zout.

Tips en kooktijden

Plaats de ovenschotel 5 tot 6 minuten onder de grill.

AANTAL PERSONEN: 

2