Gegrilde steaks met oosters accent

INGREDIËNTEN

  • 4 magere steaks van 175 g

Voor de oosterse marinade:

  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 100 ml sherry
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels kant-en-klare fijngehakte gember (verkrijgbaar in bokaal)
  • 3 grote knoflooktenen, gepeld in geplet
  • ½ koffielepel gedroogde chilivlokken
  • Versgemalen zwarte peper

BEREIDING

  • Voor de marinade: vermeng alle ingrediënten in een niet-metalen, grote en ondiepe schotel. Leg de steaks in deze marinade en strijk beide kanten er goed mee in. Dek af met plasticfolie en plaats 2 uur of de hele nacht in de koelkast.
  • Haal de steaks minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen.
  • Haal de steaks uit de marinade (gooi die weg) en bak ze onder een medium warme voorverwarmde grill of op de barbecue.
  • Leg de steaks op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten.
  • Serveer deze steaks met een salade van broccoli en pasta.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

Voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken steak (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken steak (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4