Gekaramelliseerde lamskoteletjes met pruimenchutney

INGREDIËNTEN

  • 6 lamskoteletten

Marinade :

  • 2 el witte azijn
  • 1/2 el geraspte nootmuskaat
  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 1 el bruine suiker
  • 4 el pruimenconfituur
  • 5 el ketchup
  • 1 el zoete chilisaus (eventueel)
  • Peper en zout

Chutney van pruimen :

  • 500 g pruimen, ontpit en in 2 gesneden
  • 2 appels, geschild, ontpit en in stukken gesneden
  • 50 g sultanarozijnen
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 50 g bruine suiker of cassonade
  • Zout
  • 100 ml witte azijn

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Leg het lamvlees in een schotel in bedek met de marinade.
  • Dek af met plastic- of aluminiumfolie en plaats minstens 2 uur in de koelkast (of de hele nacht, indien mogelijk).
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de lamskoteletten op een ovenplaat en bak 30 tot 35 minuten, draai ze halverwege om, of leg ze 15 minuten op de barbecue.
  • Maak intussen de chutney: doe alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager, plaats een deksel op de kookpot en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot wanneer alle fruit zeer zacht is. Haal van het vuur.

Tips en kooktijden

Voorbereding : 20 minuten + 2 uur of 1 nacht voor de marinade
Baktijd: 1 uur

Serveer de lamskoteletjes met chutney, gebakken aardappelen en seizoensgroenten.
De chutney kan nog één week in de koelkast bewaard worden en is ook heerlijk bij rundvlees.

AANTAL PERSONEN: 

6