ST GEORGE GEKONFIJTE LAMSBOUT MET HONING EN SAFFRAAN

INGREDIËNTEN

  • 1 lamsbout
  • 20 cl vloeibare acaciahoning
  • 10 saffraandraden
  • 1/2 eetlepel Marokkaanse kruidenmengeling « ras el hanout » – 1 grote knoflookteen
  • zout
  • peper van de molen
  • fijne olijfolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Bak de lamsbout aan alle zijden heel kort aan in een pan en leg in een ovenschotel.
  3. Rooster de saffraandraden in een pan met antikleeflaag en maal ze vervolgens fijn.
  4. Vermeng de honing met de fijngemalen saffraan, ras el hanout en geperste knoflook in een kom.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Strijk de lamsbout aan alle zijden in met dit mengsel en plaats een goed half uur in de oven.
  7. Haal de ovenschotel eruit, draai de lamsbout om en strijk het vlees vervolgens volledig in met de honing.
  8. Herhaal deze werkwijze drie keer, om het half uur, tot wanneer het lamsvlees mals en sappig is.
  9. Snijd in plakjes, lepel er wat saus overheen en serveer met gebakken tarwe (type Ebly), bulgur met tomatensaus of couscous.

Tips en kooktijden

Een mooi voorbeeld van de vele mogelijkheden met -lamsvlees, hier als heerlijk herfstgerecht.

AANTAL PERSONEN: 

4