Gelakte lamskoteletjes met rode bessen en rozemarijn

INGREDIËNTEN

  • 4 lamskoteletten
  • 4 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 groot handvol verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels rodebessengelei
  • 1 tros met 12 kerstomaatjes
  • 2 koffielepels olijf- of koolzaadolie

BEREIDING

  • Doe alle verse kruiden, de rodebessengelei, olie, wat peper en zout in een kommetje en meng.
  • Leg elke lamskotelet op een groot vierkant stuk aluminiumfolie en strijk beide kanten van de kotelet in met de kruidenmengeling. Leg op elke lamskotelet drie tomaatjes (met de steeltjes eraan). Vouw de aluminiumfolie dicht en maak er een pakketje van.
  • Leg de pakketjes 12 tot 16 minuten op een goed verwarmde barbecue en sluit af met een deksel. Open de pakketjes 3 tot 4 minuten voor het einde van de bereidingstijd en laat ze verder garen op de barbecue, sluit opnieuw af met een deksel.
  • Serveer deze lamskoteletjes met een knapperige groene salade en focaccia.

Tips en kooktijden

Je kunt deze lamskoteletjes ook in een voorverwarmde oven op 200°C (180°C heteluchtoven) klaarmaken, reken 25 tot 30 minuten bereidingstijd. Open de pakketjes 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd en plaats ze opnieuw in de oven.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4