Gelakte lamsribbetjes met morieljes, asperges, erwten, tuinbonen en krielaardappelen

Restaurant: De Tafel van 2 - Outer

6 mei 2021

Aantal personen

4

Recept van

Patrick Caignau


Restaurant

De Tafel van 2

Bovenhoekstraat 10

9406 Outer

Tel. : +32 (0)54 48 01 48

detafelvan2.be


  Video

  Ingrediënten

  • 12 tot 16 lamsribbetjes
  • 1 ui
  • 8 asperges (AA)
  • 12 morieljes
  • 1 el gekookte erwten
  • 1 el gekookte en gedopte tuinbonen
  • 6 kleine krieltjes
  • 12 verse zilveruitjes
  • 2 el hoisinsaus
  • Boter
  • Peper en zout

  Bereiding

  • Kleur de lamsribbetjes aan in boter, samen met een grof gesneden ui, blus met lamsfond en laat ze 30 tot 45 minuten zacht garen (braiseren).
  • Haal ze uit de jus en lak de lamsribbetjes met hoisinsaus.
  • Maak de asperges schoon met een dunschiller en kook ze 7 minuten in zout water. Snijd ze vervolgens in schuine stukken en houd opzij.
  • Kook de krielaardappelen in de schil, snijd ze in twee en houd opzij.
  • Pel de zilveruitjes, stoof ze aan in boter met wat groentebouillon en houd opzij.
  • Reinig de morieljes in zout water, spoel ze af, stoof ze aan in boter met wat groentebouillon en houd opzij.
  • Warm de tuinbonen en erwtjes op met wat boter.
  • Plaats de lamsribbetjes onder de grill of salamander, tot wanneer ze goed warm zijn en de buitenkant er glanzend en knapperig uitziet (glaceren).
  • Voor de saus: laat ½ vleesjus en ½ jus van de morieljes inkoken en monteer de saus op met boter.
  • Zorg ervoor dat alle groenten warm zijn, gekruid met peper en zout, en verwarm ook de asperges net voor het serveren nog even met wat boter.
  • Leg de lamsribbetjes te midden op het bord, verdeel de beetgare maar warme groenten erover en werk af met de saus.


  Advies

Bon appétit !

  In uw glas