Gestoofde runderwangen in friszure saus en wortelpuree

Restaurant: CHARLU RESTO & BAR - 1180 Ukkle

6 november 2019

Aantal personen

4

Recept van

Antoine Salviat


Restaurant

CHARLU RESTO & BAR

Adres: Saint-Jobsteenweg 676 1180 Ukkle

Telefoon: +32 (0)2 374 26 10

Website: www.resto-charlu.be

 


  Video

  Ingrediënten

Gestoofde runderwangen in friszure saus

  • 2 kg runderwangen
  • 1 l rode wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 8 g zout
  • 10 g peper
  • 2 g Espelettepeper
  • 500 g wortelen
  • 2 stengels selderij
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg uien
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el bloem

Wortelpuree

  • 2 kg wortelen
  • 500 g aardappelen (bintje)
  • 250 g boter
  • 250 g melk
  • 10 g zout
  • 5 g Espelettepeper
  • 1 kl gemalen komijn

  Bereiding

  1. Snijd de runderwangen in stukken en haal de vliezen eraf, zodat je enkel vlees overhoudt. Plaats in de koelkast.
  2. Maak alle groenten schoon.
  3. Snijd de uien en wortelen in blokjes (brunoise) en de selderij in stukken.
  4. Stoof de stukken runderwang aan elke zijde mooi aan, voeg alle groenten en specerijen toe, laat even aanstoven en strooi er 10 gram bloem over. Voeg de wijn erbij, plaats een deksel op de kookpot en laat 2 uur sudderen op een laag vuur.
  5. Haal de stukjes runderwang uit de kookpot en houd apart. Mix de saus en giet door een fijne puntzeef. Laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft en voeg er de sinaasappelzeste aan toe.

Wortelpuree

  1. Schil 2 kilogram wortelen en 500 gram aardappelen en snijd in stukken.
  2. Doe deze stukken in een kookpot, voeg er water aan toe tot alles onder staat en laat 1 uur koken.
  3. Verwarm de melk. Mix de aardappelen en de wortelen, voeg er de melk bij, de boter in stukjes en de komijn. Kruid met peper en zout.


  Advies

Bordpresentatie: In een diep bord, maak een quenelle van de wortelpuree, leg er de gestoofde runderwang bovenop en werk af met de saus.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen