Gevulde Italiaanse pastaschelpen

INGREDIËNTEN

  • 375 g mager rundergehakt
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 225 g jonge spinazie
  • 100 g ricotta of magere verse room
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • Zeste van 1 citroen
  • 175 g gedroogde pastaschelpen
  • 350 g arrabiatasaus of andere kruidige tomatensaus
  • 15 g gemalen parmezaan
  • 15 g gegrilde pijnboompitten

BEREIDING

  • Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof) en bak er het gehakt en de knoflook 3 tot 4 minuten in aan.
  • Voeg de spinazie toe, breng op smaak, zet het vuur lager en bak 1 tot 2 minuten.
  • Haal van het vuur, doe de ricotta of magere verse room erbij, de nootmuskaat en de citroenzeste.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven).
  • Doe de arrabiatasaus in een middelgrote ovenschotel.
  • Vul de pastaschelpen op met de gehaktmengeling en de spinazie en leg ze op de saus.
  • Strooi er de parmezaan over en de geroosterde pijnboompitten en plaats 20 tot 25 minuten in de oven tot wanneer alles mooi goudbruin ziet.
  • Serveer met een salade en sneetjes ciabatta met knoflook.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Tip: Je kunt de pastaschelpen reeds 24 uur op voorhand vullen en ze in de koelkast bewaren. Handig na een lange dag werk, want dan moet je de ovenschotel enkel nog 20 tot 25 minuten in de oven plaatsen.

AANTAL PERSONEN: 

4