Gevulde lamspakketjes met salsa van rode ui en munt

INGREDIËNTEN

  • 4 dunne sneetjes lamsvlees
  • 1 koffielepel Italiaanse kruidenmengeling
  • 75 g mozzarella, in dunne schijfjes gesneden
  • ½ bokaal (ong. 150 g) geroosterde pepers in olie, in dunne reepjes gesneden

Voor de salsa van rode ui, munt en tomaat:

  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote bos fijngehakte verse munt
  • 50 g kerstomaten, in stukjes gesneden
  • Het sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel olie (van de pepers in de bokaal)

BEREIDING

  • Leg de sneetjes lamsvlees op een snijplank en bedek ze met plasticfolie. Sla elk sneetje lamsvlees plat tot 1 cm dik met behulp van een deegrol of een sauspan. Strijk het lamsvlees in met de olie van de pepers, kruid met peper en zout en strooi er de Italiaanse kruidenmengeling over, telkens aan beide kanten.
  • Verdeel de schijfjes mozzarella en geroosterde pepers over de sneetjes lamsvlees. Vouw ze voorzichtig dicht en prik deze pakketjes eventueel vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag (die in de oven kan) en bak er de pakketjes aan elke kant 2 tot 3 minuten in aan, draai ze regelmatig om en druk het vlees goed aan. Zet de grillpan in de oven en bak 3 tot 4 minuten extra.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de salsa in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de lamspakketjes in repen en serveer ze met een groene salade en de salsa.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4