Gevulde pasteitjes met rundvlees en curry

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 225 g mager rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 100 g aardappelen in kleine blokjes
  • 2 eetlepels currypasta
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 50 g diepgevroren erwtjes
  • 1 pak bladerdeeg van 500 g
  • 1 losgeklopt ei

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe het gehakt, de ui en aardappelblokjes in een pan met antiaanbaklaag en bak alles 4 tot 5 minuten aan. Voeg daar de currypasta, mangochutney en erwtjes bij, bak opnieuw 2 tot 3 minuten en laat lichtjes afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C (160-170 °C heteluchtoven).
  • Rol intussen het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot ongeveer 38 x 38 cm. Snijd het deeg in zes stukken: snijd het eerst in de lengte door en vervolgens elke helft in drie.
  • Verdeel de gehaktmengeling over de zes stukken deeg, strijk de randen in met een beetje losgeklopt ei, vouw het deeg dicht in een driehoek en druk de randen aan met een vork.
  • Leg deze pasteitjes op een ovenplaat met antiaanbaklaag en bestrijk ze met de rest van het ei.
  • Bak de pasteitjes 20 minuten in de oven, tot wanneer ze goudbruin zien.
  • Serveer met een chutney of yoghurtsaus, een gemengde salade of aardappelen.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten