8 grote portobello champignons (zonder de voetjes die je opzij houdt)
1 kleine aubergine in dobbelsteentjes gesneden
Versgemalen peper en zout
1 tot 2 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels fijngehakte verse dragon of munt
2 eetlepels olijfolie
25 g vers broodkruim
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer het bruin ziet.
Hak de stelen van de champignons in stukjes en doe ze samen met de blokjes aubergine in de pan. Bak nog 8 tot 10 minuten extra en roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout, voeg de worcestersaus en de dragon of munt toe.
Leg intussen de champignons op een bakplaat, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en plaats ze 5 tot 6 minuten in de oven.
Verdeel de gehaktmengeling over de 8 portobello’s en werk af met het broodkruim.
Zet de portobello’s opnieuw in de oven en bak ze 2 tot 3 minuten tot wanneer het broodkruim gekorst is.
Serveer met enkele blaadjes sla, een eenvoudige vinaigrette en kerstomaatjes.