Gevulde portobello’s met rundvlees en aubergine

INGREDIËNTEN

  • 225 g mager rundergehakt
  • 8 grote portobello champignons (zonder de voetjes die je opzij houdt)
  • 1 kleine aubergine in dobbelsteentjes gesneden
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 tot 2 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dragon of munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g vers broodkruim

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer het bruin ziet.
  • Hak de stelen van de champignons in stukjes en doe ze samen met de blokjes aubergine in de pan. Bak nog 8 tot 10 minuten extra en roer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout, voeg de worcestersaus en de dragon of munt toe.
  • Leg intussen de champignons op een bakplaat, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en plaats ze 5 tot 6 minuten in de oven.
  • Verdeel de gehaktmengeling over de 8 portobello’s en werk af met het broodkruim.
  • Zet de portobello’s opnieuw in de oven en bak ze 2 tot 3 minuten tot wanneer het broodkruim gekorst is.
  • Serveer met enkele blaadjes sla, een eenvoudige vinaigrette en kerstomaatjes.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

8