Gevulde tomaten met rundvlees

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 375 g mager rundergehakt
  • 6 dikke tomaten
  • 50 g gekookte basmatirijst
  • 1 fijngehakte kleine ui of 2 fijngehakte sjalotten
  • 25 tot 50 g grofgehakte zwarte olijven
  • 1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse oregano of basilicum
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 tot 2 eetlepels ‘extra vierge’ olijfolie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Snijd de hoedjes van de tomaten, houd opzij, en hol de tomaten uit.
  • Hak de helft van het tomatenvruchtvlees in grove stukken, doe in een grote kom en roer de gekookte rijst eronder.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt en de uien 7 tot 10 minuten in aan. Voeg de zwarte olijven, verse kruiden, de mix van tomaten en rijst eraan toe, breng op smaak en roer alles om.
  • Zet de tomaten op een ovenplaat, kruid met peper en zout, en vul ze op met de mengeling van rundergehakt en rijst.
  • Plaats de hoedjes op de tomaten, giet er een straaltje olijfolie over, dek af met aluminiumfolie en plaats 10 minuten in de oven.
  • Haal de aluminiumfolie eraf en plaats opnieuw 5 minuten in de oven.
  • Serveer onmiddellijk.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 25 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten