Goulash van rundvlees

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g mager rundstoofvlees in blokjes van 2,5 cm
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien in ringen gesneden
  • 2 knoflooktenen, geplet (eventueel)
  • 1 eetlepel zachte paprikapoeder
  • 1 koffielepel karwijzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 600 ml warme runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 g
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel maizena

Afwerking en begeleiding:

  • Peterselie
  • Zure room
  • Aardappelen of pasta

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de blokjes rundvlees in een grote kom en kruid ze met peper en zout.
  • Verwarm olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundvlees 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer het overal mooi bruin ziet. Doe dit vervolgens in een grote stoofpot.
  • In dezelfde pan van het vlees, stoof er de uien en de knoflook (eventueel), samen met de karwijzaadjes en het laurierblad, 1 tot 2 minuten in aan tot wanneer de uien lichtbruin zien. Doe dit vervolgens bij het vlees in de stoofpot.
  • Voeg er de bouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 tot 1 ½ uur pruttelen op een zacht vuur.
  • Vermeng de maizena met 60 ml koud water en giet dit al roerend bij de goulash.
  • Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig alles goed om. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Werk de goulash af met verse peterselie, een toefje zure room en serveer met aardappelen of pasta.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten