Hamburger met kaas

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde kleine ui
  • 1 koffielepel zout (of zout met knoflook)
  • ½ koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tabasco of zoete chilisaus
  • 25 tot 50 g broodkruim
  • 50 g verkruimelde blauwe kaas of geraspte mozzarella
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Hamburgerbroodjes

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe het gehakt, ui, zout, kruiden, tabasco of zoete chilisaus, broodkruim en blauwe kaas of mozzarella in een grote kom.
  • Doe het ei erbij en meng alles zeer goed door elkaar, dek af met plasticfolie en plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Maak er met vochtige handen 4 tot 6 hamburgers van.
  • Strijk de hamburgers in met een beetje olie en leg ze op de barbecue of onder de grill, ongeveer 5 tot 8 minuten aan elke kant, tot wanneer ze perfect gebakken zijn.
  • Serveer de hamburgers tussen hamburgerbroodjes met enkele blaadjes sla. Serveer er een tomatensaus of pikante saus bij en gefrituurde aardappelkwartjes met daarover wat geraspte kaas.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 16 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten