1 kleine groene appel, granny smith bijvoorbeeld, geraspt
2-3 eetlepels fijngehakte verse bieslook
Voor de relish met opgelegde komkommer:
5 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
1 eetlepel fijngehakte verse dille
2-3 koffielepels dijonmosterd
50 g opgelegde komkommer of augurken, uitgelekt en fijngehakt
Versgemalen zwarte peper voor de afwerking
Hamburgerbroodjes
Enkele blaadjes sla
Bereiding
Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van (ongeveer 10 cm diameter). Dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
Leg de hamburgers op de barbecue of onder een medium warme voorverwarmde grill en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer ze goed gebakken zijn of de vleesjus helder ziet.
Maak intussen de relish: doe alle ingrediënten in een kom en roer voorzichtig om.
Serveer de hamburgers tussen hamburgerbroodjes, voeg er enkele blaadjes sla aan toe en werk af met een flinke lepel relish.