Hamburgers met relish van opgelegde komkommer

INGREDIËNTEN

  • 450 g rundergehakt
  • 1 kleine groene appel, granny smith bijvoorbeeld, geraspt
  • 2-3 eetlepels fijngehakte verse bieslook

Voor de relish met opgelegde komkommer:

  • 5 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
  • 2-3 koffielepels dijonmosterd
  • 50 g opgelegde komkommer of augurken, uitgelekt en fijngehakt
  • Versgemalen zwarte peper voor de afwerking

 

  • Hamburgerbroodjes
  • Enkele blaadjes sla

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van (ongeveer 10 cm diameter). Dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Leg de hamburgers op de barbecue of onder een medium warme voorverwarmde grill en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer ze goed gebakken zijn of de vleesjus helder ziet.
  • Maak intussen de relish: doe alle ingrediënten in een kom en roer voorzichtig om.
  • Serveer de hamburgers tussen hamburgerbroodjes, voeg er enkele blaadjes sla aan toe en werk af met een flinke lepel relish.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4