Hamburgers met verse kruiden en zoete chili, relish van rode biet en munt

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g lamsgehakt of mager rundergehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 grote knoflookteen, gepeld en geplet
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 3 eetlepels kant-en-klare zoete chilisaus

Voor de relish van rode biet en munt:

  • 3-4 kleine gekookte rode bieten (niet opgelegd in azijn), fijngesneden
  • 4 eetlepels verse room of Griekse yoghurt (light)
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse munt

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes

  Bereiding

  • Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van 10 cm diameter van. Leg ze op een schotel, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de hamburgers 6 tot 8 minuten aan elke kant onder een medium warme grill of op de barbecue tot wanneer ze goed gebakken zijn en de vleesjus helder ziet.
  • Maak intussen de relish: doe alle ingrediënten in een kommetje en vermeng.
  • Serveer deze hamburgers met daarop een lepel relish tussen broodjes naar jouw keuze.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

Voor de lekkerste hamburgers gebruik je beter geen mager lamsgehakt. Om gekleurde vingers te vermijden wanneer je de bieten snijdt, kun je eventueel plastic wegwerphandschoenen dragen.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten