Hamburgers met verse kruiden en zoete chili, relish van rode biet en munt

INGREDIËNTEN

  • 450 g lamsgehakt of mager rundergehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 grote knoflookteen, gepeld en geplet
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 3 eetlepels kant-en-klare zoete chilisaus

Voor de relish van rode biet en munt:

  • 3-4 kleine gekookte rode bieten (niet opgelegd in azijn), fijngesneden
  • 4 eetlepels verse room of Griekse yoghurt (light)
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse munt

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van 10 cm diameter van. Leg ze op een schotel, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de hamburgers 6 tot 8 minuten aan elke kant onder een medium warme grill of op de barbecue tot wanneer ze goed gebakken zijn en de vleesjus helder ziet.
  • Maak intussen de relish: doe alle ingrediënten in een kommetje en vermeng.
  • Serveer deze hamburgers met daarop een lepel relish tussen broodjes naar jouw keuze.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

Voor de lekkerste hamburgers gebruik je beter geen mager lamsgehakt. Om gekleurde vingers te vermijden wanneer je de bieten snijdt, kun je eventueel plastic wegwerphandschoenen dragen.

AANTAL PERSONEN: 

4