Hapjes met rundvlees en courgette

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 175-225 g mager rundergehakt
  • 25-50 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 eigeel
  • 125 ml melk
  • 1-2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 grote bos lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 koffielepels venkelzaadjes, geroosterd en geplet
  • 1 grote courgette, geraspt
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 2-4 eetlepels zonnebloemolie
  • Begeleiding: blaadjes raketsla, Griekse yoghurt met dragon

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de bloem, bakpoeder, eigeel en melk in een grote kom en meng tot een homogeen beslag. Dek af en houd opzij.
  • Vermeng alle andere ingrediënten, behalve de olie, en maak er 20 hapjes van.
  • Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur. Wentel elk hapje in het beslag, leg ze in de pan en bak 4 tot 5 minuten aan elke kant.
  • Leg de hapjes op blaadjes raketsla en serveer met een dip van Griekse yoghurt en dragon.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten