Hartige minitaartjes met rundvlees en rabarber

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt
  • 500 g kruimeldeeg
  • 100 g verse rabarber in grove stukken
  • 25 g witte rozijnen
  • 4 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels goede balsamicoazijn
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 mespunt Jamaicaanse peper
  • 60 ml warme runderbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • Afwerking: lange stengels verse bieslook en een slaatje

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik op een met bloem bestrooid werkblad en zorg ervoor dat je van het deeg 4 tot 6 taartvormpjes kunt maken van ongeveer 10 cm diameter.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegcirkels en leg ze 10 minuten in de koelkast, wanneer je daar tijd voor hebt.
  • Wrijf de bakvormpjes in met wat boter, bekleed ze met het deeg, leg er bakpapier op, giet bakparels of bonen (als gewicht) in de vormpjes en plaats 10 tot 15 minuten in de oven. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak 5 minuten extra, tot wanneer het deeg goed gebakken is. Haal de taartbodems voorzichtig uit de vormpjes en laat afkoelen.
  • Doe intussen de stukjes rabarber in een steelpan, samen met de rozijnen en het water. Plaats een deksel op de steelpan en laat 3 tot 4 minuten sudderen. Haal van het vuur en houd opzij.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt 5 tot 7 minuten in aan tot wanneer het bruin ziet. Doe de balsamicoazijn erbij, wat versgemalen peper en zout, de Jamaicaanse peper en de bouillon. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en bak nog 5 minuten extra. Voeg de bieslook eraan toe.
  • Meng de gehaktbereiding met de rabarbermix en verdeel deze mengeling met een lepel over elk taartje. Leg er aluminiumfolie op en plaats 10 tot 15 minuten in de oven tot wanneer het deeg mooi goudbruin ziet.
  • Werk de taartjes af met lange stengels bieslook en serveer met een slaatje.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 35 minuten

Bereiding: 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten