Indiaas Masala gehakt

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 1 fijngehakt stuk verse gember van 2,5 cm
  • 1 blik tomatenblokjes (425 g)
  • 1 tot 2 fijngehakte groene chilipepers
  • 2 koffielepels garam masala
  • 2 x een handvol fijngehakte verse koriander
  • Begeleiding: basmatirijst, papadums en raita

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt, de ui, knoflook en gember 5 tot 7 minuten in aan.
  • Zet het vuur lager en voeg er de tomaten, groene pepers, wat peper en zout, de garam masala en de helft van de koriander aan toe.
  • Breng even aan de kook, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen. Roer alles regelmatig om.
  • Strooi er op het einde de rest van de koriander over en serveer met basmatirijst, papadums en een raita van komkommer (of enkele andere pikante sausjes).

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 35 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten