Keftas Tandoori Style

INGREDIËNTEN

  • 450 g lams- of rundergehakt
  • 1 eetlepel tandooripasta
  • 2 eetlepels yoghurt (natuur)
  • ½ limoen, het sap en de geraspte zeste ervan
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of geraspt

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten in een grote kom en verdeel deze mix in 8 gelijke porties.
  • Maak van elke portie een worstje en kneed rond 8 metalen of houten spiesen (die je eerst in water moet drenken). Leg ze op een schotel, dek af en plaats 5 tot 10 minuten in de koelkast.
  • Leg de keftas op aluminiumfolie en bak ze 12 tot 16 minuten onder een medium warme voorverwarmde grill, draai ze regelmatig om.
  • Serveer de keftas met platbrood en gemengde sla of raita met komkommer.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4