Kofta van kruidig rundvlees met koriander

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager rundergehakt
  • 50 g vers broodkruim
  • 1 citroen, de geraspte schil ervan
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 knoflookteen, gepeld en geplet
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 ei, losgeklopt

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom, vermeng alles en verdeel in 8 porties.
  • Rol elke portie op tot een worstje en wikkel dit rond 8 metalen of houten spiesjes (die je eerst in water hebt gedrenkt) of 8 extra lange citroenstengels. Dek af met plasticfolie en plaats 5 tot 10 minuten in de koelkast.
  • Bak ze 12 tot 16 minuten onder een medium warme grill en draai ze regelmatig om.
  • Serveer ze op een gemengde salade van tabouleh met een apart kommetje hummus.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

8