1-2 koffielepels ras el hanout of andere Marokkaanse specerijenmix
½ grote citroen, de geraspte schil en het sap ervan
2 eetlepels koolzaadolie
Voor de couscous :
400 g couscous
600 ml warme groentebouillon
100 g geroosterde amandelschilfers
2 doosjes van 100 g granaatappelzaden
1 klein handvol fijngehakte verse munt
Fijngehakte verse korianderblaadjes voor de afwerking
BEREIDING
Leg de lamskoteletten in een grote kom, kruid met peper en zout, voeg de ras el hanout of andere Marokkaanse kruidenmix eraan toe, de zeste en het sap van de halve citroen. Meng alles goed onder elkaar en laat 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
Voor de couscous: doe deze in een grote maar vrij platte kom die tegen de hitte kan, giet de bouillon erbij, meng voorzichtig onder elkaar, dek af en laat 5 minuten rusten tot wanneer alle bouillon is opgeslorpt.
Maak de couscous los met een vork, voeg er de amandelschilfers en granaatappelzaadjes aan toe, de verse munt en kruid bij met peper en zout.
Bak de lamskoteletten onder een voorverwarmde medium warme grill of op de barbecue voor ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant.
Schep de couscous in een grote schaal, leg er de lamskoteletjes bovenop, werk af met verse koriander en serveer onmiddellijk.