LAMSBORST OPGEVULD MET PREI EN KASTANJES

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 900g mager lamsborst
  • peper en zout
  • 10ml kardemom zaadjes

Voor de prei en kastanjevulling

  • 50g boter
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, gepeld en fijngesneden
  • 175g gekookte, gepelde kastanjes, fijngesneden
  • 30ml verse peterselie
  • 50g verse, witte broodkruimels
  • 1 ei

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Maak eerst de vulling door in een grote kom alle ingrediënten voor de vulling te mengen.
  2. Leg de lamborst of de lamschouder op een snijplank en ontrol met de kant van het vel naar beneden.
  3. Kruid langs beide kanten met peper, zout en de kardemom zaadjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180-190°.
  5. Verdeel de vulling evenredig over de oppervlakte van het lamsvlees en rol terug op.  Maak vast met vleestouwtjes.
  6. Weeg het gebraad met de vulling, om de baktijd te kennen.
  7. Leg op een bakplaat in een voorverwarmde oven. Overgiet regelmatig met vleessap.
  8. Serveer het lamsvlees met gebakken aardappelen en baby worteltjes.

  Tips en kooktijden

Koop reeds gepelde en voorverpakte kastanjes

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten