Lamsbouillon met noedels

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 magere steaks van lamsbout, zonder vet en in dunne reepjes gesneden
  • 1 koffielepel koolzaad- of zonnebloemolie
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 2 limoenen, de zeste en het sap
  • 1 stuk van 2,5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • ¼ koffielepel gemalen kurkuma
  • 1 chilipeper, zonder de zaden en zaadlijsten, in ultrafijne ringen gesneden
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels dikke sojasaus
  • 1 rode of gele paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, fijngesneden
  • 100 g groene boontjes, in grove stukken gesneden
  • 150 g gekookte rijstnoedels
  • 2 lente-uien, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de olie in een grote wokpan. Doe het lamsvlees, de knoflook, limoenzeste, gember, kurkuma en chilipeper erin en bak alles 1 tot 2 minuten aan.
  • Giet de bouillon erbij, de sojasaus en verwarm nog 1 minuut extra.
  • Voeg de paprika en boontjes eraan toe en bak nog 2 tot 3 minuten. Doe er vervolgens de noedels, lente-ui, honing en het limoensap bij.
  • Verdeel de bouillon over 4 kommetjes, werk af met verse kruiden en serveer met knapperig brood.

  Tips en kooktijden

Je kunt er eventueel ook wat chilivlokken aan toevoegen of de limoenzeste vervangen door fijngehakt citroengras.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten