Lamsbout in de oven met dille en citroen

Aantal personen

8

  Ingrediënten

  •     1,3 kg magere lamsbout
  •     4 eetlepels fijngehakte verse dille, enkel de blaadjes
  •     2 citroenen, zonder schil (die je bijhoudt en fijnhakt) en in dunne schijfjes gesneden
  •     2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  •     3 eetlepels vlierbloesemsiroop vermengd met 2 eetlepels koud water

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C (160-170 °C heteluchtoven).
  • Leg de lamsbout op een snijplank, maak in de breedte lange inkervingen in het vlees en kruid het aan beide kanten met peper en zout.
  • Strijk de bovenkant van de lamsbout goed in met de verse dille en de zeste van citroen. Leg de schijfjes citroen op de bodem van een grote ovenschotel met antiaanbaklaag en leg er de lamsbout bovenop. Giet er de olie over en plaats de lamsbout in de oven (zie ‘tips’ voor de baktijden), terwijl je het vlees regelmatig overgiet met het bakvocht. Wanneer de lamsbout te snel bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
  • 30 minuten voor het einde van de baktijd, lepel de vlierbloesemsiroop over de lamsbout en plaats hem opnieuw in de oven.
  • Haal de lamsbout uit de oven, leg hem op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en laat 15 tot 20 minuten rusten.
  • Snijd de lamsbout in plakken, lepel er de vleesjus over en serveer met een salade van aardappelen, venkel en olijven.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 1 uur en 15 minuten

Tips :

Medium gebakken : 25 minuten per 450 g + 25 minuten

Goed doorbakken: 30 minuten per 450 g + 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten