1 lamsbout van 2,5 kg (ontbeend en uitgesneden: vraag aan je slager)
250 g varkenszwoerd (of spek)
1 knoflookbol
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
2 wortelen
2 uien
2 cl druivenpitolie
1 eetlepel tomatenpuree
5 cl witte wijn
30 cl lamsjus
Peper van de molen
Fleur de sel
BEREIDING
Bak de lamsbout aan in een stoofpan in wat druivenpitolie.
Haal de bout uit de pan en leg het vlees aan de kant.
Pel de uien en schil de wortelen.
Snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in de pan van het vlees.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Leg de stukken varkenszwoerd (of spek) op de bodem van de stoofpan. Leg er de lamsbout bovenop en voeg de groenten, de laurier, de tijm, de doormidden gesneden knoflookbol, de tomatenpuree, de witte wijn en de lamsjus toe.
Kruid af met fleur de sel en peper van de molen.
Breng het geheel aan de kook op een hoog vuur en zet het deksel op de pan. Zet de pan gedurende 7 uur in de oven op 130 °C.